COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7675

Polonia salută victoria parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate

15 iul. 11:45   Politică
1966 2

Ministerul polonez al afacerilor externe a dat o declarație în care a apreciat derularea și rezultatele votării la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova.

Instituția face referință la constatările misiunii de observare OSCE / ODIHRm care au menționat că alegerile au fost bine organizate, cu respectarea libertăților fundamentale.

„Observăm cu satisfacție rezultatele alegerilor, care demonstrează în mod clar că principala motivație a alegătorilor a fost de a scăpa în cele din urmă de moștenirea sistemului post-sovietic, de a de-oligarhiza țara și de a face reforme nu numai pe hîrtie, ci într-un mod real”, se spune în declarația citată de IPN.

„Alegerile au arătat că forțele reformiste din Republica Moldova sub conducerea președintelui Maia Sandu au un sprijin public clar. Acest mandat puternic este un bastion pentru președinta Sandu și îi creează posibilitatea de a dovedi eficiența programului său. Polonia este gata să sprijine Republica Moldova în procesul dificil de întoarcere pe calea schimbărilor reale care ar readuce această țară în grupul statelor asociate cel mai puternic legate de Uniunea Europeană.

Ne declarăm disponibilitatea de a coopera cu noul guvern al Republicii Moldova în ceea ce privește sprijinirea procesului de modernizare, cooperarea multilaterală în Europa Centrală și de Est, precum și în dialogul politic și economic bilateral tradițional”, se spune în declarație.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽