X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Politolog: ”Reformarea justiției nu poate fi grăbită

21 oct. 2021,, 18:15   Politică
1089 0

️Statul de drept contează pentru restul reformelor. Anume din acest motiv, reformarea justiției nu poate fi grăbită, iar toate acțiunile din acest domeniu trebuie consultate și avizate cu Comisia de la Veneția/Consiliul Europei.

Opinia a fost exprimată de politologul Dionis Cenușă, într-o postare pe canalul său de telegram.

Potrivit acestuia, reprezentanții Consiliului Europei par mai obiectivi decît unii oficiali europeni (nu toți!), ale căror opinii sînt dominate de simpatii față de guvernare. Aceste lucruri le desprind din declarațiile făcute de reprezentanții Consiliului de la Chișinău.

”Așadar, Președintele Comisiei de la Veneția Buquicchio i-a spus guvernării să fie atentă cum folosește regimul de adoptare “urgentă” a legislației. Aluzia lui vine în contextul adoptării Legii procuraturii cu abateri de la procedurile de transparență, în luna August. Spre nefericirea guvernării, Comisia de la Veneția a promis că va pregăti o opinie pe marginea noii legi. Sper că opinia va fi la fel de obiectivă ca și anterior, iar avizul va fi obiectiv.

Grupul de lucru pentru reforma justiției din cadrul Consiliul Europei i-a comunicat Ministrului Popescu că este disponibilă să ofere expertize autorităților moldovenești. Exteriorizarea procesului de reformă este esențial, dacă poate contribui la reducerea riscului de politizare a reformei, care este imputabilă actualei guvernări”, a mai spus Cenușă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?