Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Politolog: Moldova a devenit o platformă pentru experimente

17 iun. 2021,, 16:09   Politică
4238 3

Analistul politic Victor Borșevici a comentat decizia Curții de Apel (CA) de a obliga CEC să majoreze numărul secțiilor de votare în străinătate.

Numărul lor, conform CA, ar trebui majorat de la actualele 146 pînp la 190. Desigur, în acest context, nu este vorba despre deschiderea unor secții suplimentare în Rusia sau în străinătate. "Bătălia" se desfășoară pentru secțiile care vor fi deschise în țările din Vest.

Borșevici, care își sărbătorește astăzi ziua de naștere (cu această ocazie, redacția noi.md îi transmite sincere felicitări), nu este surprins de faptul că Curtea de Apel, precum și de Curtea Constituțională (CC), fac pe placul anumitor forțe:

"Am spus și mai devreme, voi repeta și acum - președintele ar trebui să devină președinte pentru locuitorii Moldovei care locuiesc peste hotare. Pe ea o îngrijorează doar interesele lor. Același lucru, în opinia mea, se referă și la reprezentanții CA și CC. Aceștia ar trebui să se reînregistreze și să lucreze în străinătate. Doamna președintă, vorbind despre lupta pentru drepturile tuturor cetățenilor Republicii Moldova, luptă de fapt doar pentru ceea ce îi poate aduce puncte electorale. Moldova a devenit o platformă pentru experimente, care au loc în mod constant și în celelalte țări foste sovietice. Iată așa un un film", a explicat politologul pentru noi.md.

Amintim că astăzi Curtea de Apel a dat verdictul în cazul secțiilor de votare deschise peste hotare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Judecătorii au obligat Comisia Electorală Centrală să-și revadă decizia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?