Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Politolog: La anticipate s-ar putea prezenta un număr mai mare de votanți

18 iun. 2021,, 10:15   Politică
2826 1

Politologul Dionis Cenușă susține că la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie s-ar putea prezenta un număr mai mare de votanți, decît la alegerile prezidențiale, deoarece ceea ce se întîmplă acum în Republica Moldova motivează și mai mult moldovenii să voteze.

Totodată, Cenușă atenționează și faptul că ar exista și dezavantaje care ar putea influența electoratul să nu se prezinte la urnele de vot.

„Procesele din țară motivează moldovenii să voteze. S-a făcut un scandal destul de serios pe marginea deschiderii secțiilor de votare, ceea ce înseamnă că ar putea exista un interes mai mare din partea populației. Mai mult decît atît, nu există problemele legate de restricțiile pandemice, care anul trecut au creat anumite impedimente pentru unii votanți. Aceste elemente ar putea fi în favoarea unui număr mai mare.

Trebuie să realizăm că vorbim despre o competiție între cel puțin 24 de candidați care creează confuzie în rîndul electoratului. Subiectul geopolitic nu este atît de intens cum a fost anul trecut și acest lucru ar putea crea iarăși un dezavantaj în mobilizarea electoratului”, a declarat politologul Dionis Cenușă la emisiunea „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?