Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Politolog despre raportul PAS: ”Sînt foarte multe întrebări”

26 iul. 2022,, 08:45   Politică
3314 0

Aurelia Peru, doctor habilitat în științe politice, a catalogat campania lansată de partidul de guvernare – „PAS, la raport” drept o „ofrandă post-electorală” și a afirmat că, la un an de la validarea mandatelor în Parlament, ar fi fost binevenită o conferință de presă a șefului statului, informează tribuna.

„Zilele acestea s-a împlinit un an de la victoria partidului puterii /PAS/ în scrutinul parlamentar anticipat… Am văzut un proiect de comunicare pozitivă, de PR proactiv al partidului puterii cu genericul „PAS la raport”. Din punct de vedere teoretic, este acceptabil, dar nu axiomatic! Regula este Raportul Guvernului după primele 100 de zile. În rest, improvizații PR-iste”, a constatat ea într-un comentariu.

Desigur – a subliniat Aurelia Peru – „în contextul gemului de crize (în condiții vitrege), a insatisfacției electoratului pentru actul guvernării, pentru discrepanțele acerbe dintre oferta electorală și rezultat (post-adevăr) – această operațiune de PR este mai mult un gen de o „ofrandă post-electorală””.

Totodată, în opinia expertului în comunicare, la marcarea primului an de activitate a actualului Legislativ ar fi fost oportună organizarea unei conferințe de presă de către Președintele țării, or, „Dna Sandu a fost cea care a insistat pe declanșarea alegerilor parlamentare anticipate pentru a obține un Parlament „curat”.”

„Sînt foarte multe întrebări, care nu se consumă la vizite în teritoriu și nici la briefinguri de presă, susținute alături de oficiali occidentali”, a mai notat ea, adăugînd: „Trebuie să confirm declarațiile unor colegi de breaslă despre „excesul de zel” pe dimensiunea deschiderii spre Occident și distanțarea periculoasă de drama existenței electoratului moldovean.”
Mai mult, Aurelia Peru a constatat că „strategia de distanțare a președintei M. Sandu de PAS este una defectuoasă (ipoteză personală). Oricum, transferul de imagine se produce reciproc – o teorie a vaselor comunicante în fizică. Acum, acestea se susțin reciproc sau… pică, împreună, nu doar în sondaje.”


Reamintim că PAS a obținut 63 de mandate de deputat la alegerile anticipate din 11 iulie 2021 și exact la un an distanță a prezentat un raport de activitate în cadrul unei conferințe de presă și a lansat campania „PAS, la raport”, în cadrul căreia exponenții partidului merg în teritoriu și discută cu cetățenii. Mandatele deputaților din actualul Parlament au fost validate de Curtea Constituțională la 23 iulie 2021.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?