Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Politolog: Ceea ce se vede cu ochiul liber nu este falsificarea alegerilor, ci manipulare

28 oct. 2020,, 13:40   Politică
2808 0

Propagarea ipotezei că alegerile sînt sau vor fi falsificate este o manipulare a opiniei publice. De această părere este politologul Dionis Cenușă.

Într-o postare pe Facebook, analistul a scris că cel mai simplu exercițiu pe care îl face practic oricine cu priză la public este să arunce umbra peste alegerile prezidențiale.

„Nu contează deloc că nici observatorii internaționali și nici cei locali nu susțin ipoteza despre falsificarea alegerilor curente. Apropo, Promolex a sprijinit deschiderea secțiilor de votare din Rusia. Dar lucrul dat nu este deloc menționat, în schimb se menționează cu certitudine că votul va fi falsificat la secțiile de votare din Rusia. Asemenea argumente par leneșe”, spune Cenușă.

Politologul consideră că promovarea ideii de alegeri falsificate poate crea în societate, o anumită predispoziție de neîncredere față de tot procesul electoral. În acest caz, presa și societatea civilă are un rol important.

“Presa de la Chișinău, dar și reprezentanții societății civile, pot contribui la îmbunătățirea atmosferei electorale prin concentrarea pe îmbunătățirea procesului, decît pe propagarea anumitor conspirații. Același lucru se refera și la partidele politice”, spune Dionis Cenușă


Într-un final, politologul a ajuns la concluzia că “ceea ce se vede cu ochiul liber nu este falsificarea alegerilor, ci manipularea opiniei publice”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?