X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Politicienii estonieni: Moldova nu va fi acceptată în UE în următorii 10 ani (VIDEO)

13 apr. 2018,, 15:30   Politică
4627 11

Ex-ministrul Afacerilor Externe al Estoniei Marina Kaljurand și deputatul Riigikogu (Parlamentul Estoniei) Igor Greazin au fost de acord că în următorii 10 ani în Uniunea Europeană nu vor fi schimbări majore, în cazul în care aceasta va merge pe calea democratizării.

În emisiunea de pe postul ETV + „Cine pe cine?” Igor Griazin, cunoscut prin declarații eurosceptice și Marina Kaljurand, care privește în viitorul UE cu optimism, au discutat viitorul Uniunii Europene, relatează moldovanews.md cu referire la rus.err.ee.

În special, eu fost nevoiți să răspundă la întrebarea, care dintre țări vor părăsi și care vor completa rîndurile Uniunii Europene în următorii 10 ani.

„Din Uniunea Europeană, care va deveni mai democratică, nimeni nu va pleca în următorii 10 ani. Dar dacă va rămîne aceleași ca acum, atunci toată lumea va fugi”, a făcut o perspectivă a viitorului apropiat al UE Greazin, care în curînd ar putea să o înlocuiască pe Kaja Kallas în Parlamentul European.

Mai mulți eurosceptici consideră viitorul Brexit drept primul pas spre destrămarea comunității a 28 de state, dar Greazin nu se grăbește să îngroape UE.
„Marea Britanie este o excepție. Ea niciodată nu s-a considerat o parte a Europei. Și Europa mereu a apreciat independența băncilor britanice, moneda britanică”, a comentat Greazin Brexit.


„Nu sînt 100 la sută sigură că Marea Britanie totuși va părăsi UE. Mai există o opțiune, care ar putea fi acceptată la un nou referendum. Probabilitatea este una mică, dar nu putem exclude această posibilitate”, a menționat Kaljurand.

Participanții la dezbateri nu au numit alți pretendenți la retragerea din UE. Ei nu cred că UE ar putea să se extindă în viitorul apropiat.

„Din păcate, în următorii 10 ani nu vom vedea în UE Georgia, Moldova și Ucraina. Timp de 10 ani ele nu vor reuși să facă tot ce este necesar pentru aderare. Ele au nevoie de mai mult timp. Reformele sînt lente. Aceste reforme ar putea fi mai concrete în viața reală, să nu existe doar pe hîrtie”, a subliniat Kaljurand.

„Bineînțeles, ele sînt prietenii noștri. Încercăm să le sprijinim. Există, de asemenea, un program special al UE pentru aceste țări. Însă trebuie să înțelegeți că în prezent există o mare diferență între ele și statele UE. Acest lucru nici nu trebuie explicat”, a adăugat Greazin.

„Evoluția situației și în țările Balcanice, care nu sînt încă membre ale UE, este, de asemenea, complicată. Totul este posibil, dar nu voi numi aceste state. În plus, țările actuale din UE se simt obosite de extinderea Uniunii Europene. Prin urmare, noile țări nu vor fi acceptate atît de repede cum sa întîmplat cu Estonia la timpul său”, a menționat Kaljurand.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?