X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Politician: „Mi-aș dori ca R. Moldova să nu fie guvernată de Comisia pentru Situații Excepționale”

25 ian. 2023,, 09:45   Politică
2215 0

Primul lucru pe care ar trebui să-l facă guvernarea în 2023 este ca „Republica Moldova să fie guvernată de către Guvern și Parlament, nu de către Comisia pentru Situații Excepționale”. Cel puțin asta consideră membrul Partidului CUB, Ion Terguță, potrivit căruia în cadrul CSE, s-ar întîmpla „lucruri nu tocmai bune și frumoase”.

De cealaltă parte, deputatul PAS Dorian Istratii spune că deciziile luate de Comisie „se iau în limita care există în legislație”. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 24 ianuarie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Primul lucru pe care eu mi l-aș dori de la actuala guvernare este ca Republica Moldova să fie, în sfîrșit, guvernată de către Guvern și Parlament, nu de către Comisia pentru Situații Excepționale. sîntem de prea mult timp în acest iureș al CSE, se întîmplă lucruri nu tocmai bune și frumoase în cadrul acestei Comisii.

Își asumă responsabilități și decizii care sînt la limita sau dincolo de cadrul legal și probabil că din acest punct de vedere, guvernarea în ansamblu sau puterea politică ar trebui să-și pună ca obiectiv ca Republica Moldova să fie guvernată, în primul rînd, de către Parlament și Guvern”, a precizat Ion Terguță.

„Dacă Republica Moldova are o problemă cu războiul din Ucraina, să ne spună foarte clar și să existe priorități în ceea ce privește acest risc, dar în continuare, lucrurile care se fac, în special în sectorul energetic, sînt dincolo de cadrul legal și ar trebui și ca cetățenii să știe foarte clar pe ce se cheltuie banul public și cum se cheltui. Aici sînt întrebări și probleme serioase”, a adăugat membrul CUB.


„Atît timp cît este război, altă posibilitate decît de a avea o CSE și de a lua decizii mai rapid nu este în legislația Republicii Moldova și nici în Constituția țării. Toate deciziile luate de CSE se iau în limita care există în legislație”, a replicat deputatul Dorian Istratii.

11
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?