X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Politica externă a R. Moldova intră într-o nouă fază - declarație

17 aug. 2021,, 15:56   Politică
2553 5

Politica externă a Republicii Moldova intră într-o nouă fază, una activă.

În următoarele săptămîni, Chișinăul urmează să fie vizitat de miniștri de Externe și șefi de stat – parteneri strategici – din spațiul european, a comunicat viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, la un briefing de presă susținut împreună cu ministrul de Externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs, care întreprinde, în perioada 16-18 august, o vizită de lucru la Chișinău, transmite IPN.

Privind lucrurile din perspectiva accelerării factorului extern, Chișinăul este interesat să continue experiența cooperării cu Letonia atît în context bilateral, cît și cu Uniunea Europeană, a subliniat oficialul.

Acordul de Asociere al Republicii Moldova cu UE oferă posibilități care trebuie să fie valorificate și dezvoltate..

„Integrarea europeană este o prioritate-cheie a guvernului nostru. Aceasta înseamnă pentru noi și aprofundarea relațiilor, și integrarea în Uniunea Europeană, și transformarea acestui stat într-un stat guvernat conform normelor și practicilor europene”, a relevat șeful diplomației de la Chișinău.


Menționînd ajutorul acordat de baltici pe timp de pandemie, care a cuprins loturi de vaccinuri și echipamente, Nicu Popescu a vorbit și despre interesul autorităților moldovene privind politicile publice de reformare a justiției, combatere a corupției, modernizarea economiei.

„Vrem să aprofundăm, să intensificăm și să lărgim integrarea noastră cu Uniunea Europeană în domenii de politici publice mai puțin elaborate în actuala formulă a Acordului de Asociere, cum ar fi protecția mediului înconjurător, digitalizarea, cooperarea cu Uniunea Europeană în domeniul securității”, a relevat Nicu Popescu.

Ministrul de externe a promis că, în scurt timp, va fi semnat un acord bilateral cu Letonia în vederea protecției sociale a cetățenilor moldoveni aflați pe teritoriul statului respectiv, precum și inițierea unui dialog dedicat recunoașterii permiselor de conducere moldovenești pe teritoriul Letoniei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?