Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Poliţia respinge învinuirile aduse de partidul Șor

19 iun. 2022,, 10:45   Politică
3954 0

Într-un comunicat de presă, Inspectoratul General al Poliției scrie că respinge acuzațiile aduse la adresa instituției de către reprezentanții unui Partidului politic Șor și organizatorii evenimentelor de astăzi din capitală, precum că ar interzice instalarea scenei, de către aceștia, în Piața Marii Adunări Naționale informează Noi.md.

"Reiterăm că Poliția nu are competența de a interzice instalarea dispozitivului, dar este obligată să asigure Securitatea cetățenilor participanți la eveniment și să ceară toate actele juridice pentru aceasta" se arată în comunicatul oficial.

Totodată, IGP precizează că organizatorii trebuie să dețină nu doar dispoziția de autorizare a instalării, dar și să demonstreze caracterul juridic al bunurilor obținute și conformitatea acestora în vederea Securității procesului în ansamblu.

"Dacă un bun nu are act de proveniență, contract de chirie, garanția de securitate a tehnicii, etc- care de fapt este o procedură standard pentru așa evenimente și care sunt considerate grave devieri de la legislație - nu pot fi tolerate", spun reprezentanții legii.

Potrivit IGP, în cazul în care organizatorii au toate actele menționate- pot instala dispozitivul și Poliția va monitoriza în continuare buna desfășurare a evenimentului, securitatea cetățenilor și transparența procesului.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?