X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Poartă reprezentații platformei DA negocieri cu Pro Moldova? Cum comentează Năstase (VIDEO)

6 iul. 2020,, 18:10   Politică
4052 6

În cadrul unei conferințe de presă de astăzi liderul Platformei DA Andrei Năstase a răspuns la următoarea întrebare a redacției Noi.md: „Sînteți cunoscut drept cel mai înverșunat dușman al lui Plahotniuc și al susținătorilor lui. Cum s-a întîmplat că unii lideri ai partidului dvs au inițiat negocieri cu reprezentanții Pro Moldova?”.

Platforma DA nu va merge sub nicio formă la discuții cu grupurile Candu și Șor, a declarat liderul formațiunii, Andrei Năstase.

Comentînd informațiile precum că anumiți exponenți ai platformei s-ar fi lansat în negocieri cu grupul Pro Moldova, politicianul a negat acest lucru. Năstase a subliniat că toate negocierile politice purtate de membrii platformei DA se produc exclusiv pe platformă parlamentară și nu există devieri de la poziția oficială a partidului.

„Paltforma DA a spus foarte și foarte clar: nu facem niciun fel de alianțe, majorități sau coaliții cu grupurile Șor, Pro Moldova, nu facem tîrguri cu cei care au fost implicați în furtul miliardului sau splătoria mafiei rusești. Nu discutăm cu cei care sînt trecuți în raportul Kroll ca implicați în frauda bancară, nu vorbim cu cei care au fost vizați în raportul Comisiei Slusari privind investigarea furtului bancar. Angajamentul nostru este pentru oameni, pentru țară. Ceea ce ne propunem nu este tranzacționarea puterii de la un grup oligarhic către un alt grup oligarhic. Ceea ce pot să vă spun e că pentru siguranța cetățenilor avem nevoie de un nou guvern”, a sublinat Năstase.

Potrivit lui, toate discuțiile purtate de Platforma DA sînt maximal transparente.


„Nu am niciun semnal că cineva ar discuta discret, în mod obscur, dimpotrivă - tot ce facem noi e cît se poate de transparent”, a mai adăugat politicianul.

Andrei Năstase a mai subliniat că lupta împotriva regimului Plahotniuc rămîne o prioritate a plaftormei.

„Cei care pun la îndoială onestitatea platformei DA, ne judecă probabil prin prisma propriilor experiențe, or noi asemenea experiență nu avem. Plahotniuc este dușmanul R.Moldova, este cel care instalat în Moldova un sistem cleptocratic. Platforma DA va face tot ce îi stă în puteri ca toți cei care s-au înfruptat din banul public, au furat, au delapidat fonduri, cei care au fost mijloacele lor în aceste exerciții - să fie deferiți justiției”, a concluzionat Năstase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?