Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Plugaru, despre furtul miliardului: Sînt sigur că SIS a raportat totul

21 mar. 2018,, 13:32   Politică
4632 1

Fostul ministru al Securității Naționale Anatol Plugaru se arată convins că atît reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate, cît și cei ai CNA au raportat la vremea cuvenită neregulile din sistemul bancar.

În cadrul unui interviu pentru Noi.md, fostul ministru a opinat că, mai devreme sau mai tîrziu, persoanele cu funcții de răspundere care nu au întreprins acțiunile necesare pentru a stopa fărădelegile ce au dus la furtul miliardarului vor fi trase la răspundere.

„Sînt absolut sigur că, pe masa conducătorilor respectivi, la vremea respectivă au fost puse rapoartele SIS, chiar știu că au fost. Deja cum a reacționat Procuratura, conducerea, aceeași băieți de la Centrul Anticorupție e altceva, dar ei au știut și sînt sigur că au raportat. Va veni timpul cînd se va schimba această putere și vor veni alți procurori și anchetatori și îi vor chema neapărat pe ăștia de azi și îi vor întreba: Ați știut? Da! Nu! Dar, de ce nu, dacă, potrivit atribuțiilor de serviciu, trebuie să știți? Nu știu cît o să treacă, dar vine timpul cînd lumea va cere lustrația în legătură cu această Alianță 1, 2. Mîine va fi o mare o rușine să recunoști că ieri «te-ai îmbrățișat cu Tănase», ai fost la nunta lui Șor și așa mai departe”, a remarcat Plugaru.

Referindu-se la problemele din sistemul de securitate al țării, fostul demnitar constată că guvernarea actuală nu acordă atenția cuvenită acestui domeniu, atît sub aspectul asigurării tehnice, cît și al pregătirii cadrelor. Orice stat care se respectă trebuie să aibă un sistem de securitate puternic, subliniază Plugaru.

„Este nenorocire ceea ce se întîmplă în acest sistem astăzi, am în vedere așa-numita lui reformare, chiar începînd cu transformarea lui din minister al securității în Serviciul de Informații și Securitate, este cu totul altceva. Este un trup fără mîini, fără picioare. Dînșii activează în condiții foarte grele. O susținere reală, normală, așa cum se cuvine într-un stat care se respectă, acest serviciu a avut-o pe timpul lui Voronin. A muncit mult, cu toate că nu era chiar meseriaș, dl Balan, care a plecat acum”, a menționat intervievatul.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?