X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Plugaru: Cetățenii Transnistriei au fost numiți separatiști de românofili

3 mar. 2020,, 16:45   Politică
5118 10

Cetățenii din regiunea transnistreană au fost numiți separatiști de dușmanii statalității moldovenești - românofilii.

Declarația a fost făcută de fostul președinte al KGB, primul ministru al Securității Naționale din Moldovei, Anatol Plugaru, în cadrul emisiunii "Glavnoe" de la TVC 21, transmite Noi.md.

Vorbind despre începutul conflictului armat de pe Nistru, el a menționat că atunci autoritățile din Moldov au acționat într-o atmosferă foarte complicată și nimeni dintre politicieni nu știa și nu înțelegea exact ce se întîmplă aici, în Moldova, în regiune, în general, în uniunea Sovietică care se destrăma, în lume.

"Cu timpului, ne-am dat seama că am fost "despărțiți" și folosiți și astăzi ne folosesc. Atunci ne-au dat arme și au spus: trageți", a subliniat Anatol Plugaru.

Potrivit lui, pentru a înțelege cine a avut nevoie de războiul de pe Nistru și cine l- început, trebuie pur și simplu să vedem cine a devenit proprietarul întreprinderilor-cheie din Transnistria, pe malul drept al Nistrului, este destul să privim lista milionarilor care au obținut controlul asupra unor active importante, inclusiv a uzinei metalurgice moldovenești din Rîbnița.


"Și Parlamentul, și Guvernul, și președintele Moldovei, Mircea Snegur, au făcut împreună tot posibilul pentru a preveni acest conflict. Cu siguranță, nimeni nu a vrut război. Cetățenii din regiunea transnistreană au fost numiți separatiști de dușmanii statalității moldovenești - românofilii", a menționat fostul președinte al KGB, primul ministru al Securității Naționale a Moldovei.

El a atras atenția asupra faptului că Igor Smirnov a devenit președinte al Transnistriei, iar apoi milionar. Iar mai tîrziu a fost decorat de Federația Rusă.
"Nu este clar pentru ce merite a fost el decorat, datorită lui Ghimpu, Roșca și alții. Astăzi eu nu-l învinovățesc pe Iurie Roșca, pentru că el s-a deșteptat, iar astăzi discursul său aseamănă cu discursul unui om de stat înțelept", a subliniat Anatol Plugaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?