X 
Cutremure stiri: 506

Plîngău către Grădinaru: ”Îi vezi pe la ora două cum împart gazete, și miniștrii, și consilierii”

26 sep. 12:00   Politică
18 ore in urma 2292 0

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate afirmă că miniștrii nu trebuie să își suspende activitatea guvernamentală, dacă fac campanie electorală, deoarece o promovează pe Maia Sandu și referendumul în afara orelor de muncă.

Pe de altă parte, Dinu Plîngău, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, a menționat în cadrul emisiunii Rezoomat de la RLIVE TV că a observat mai mulți funcționari împărțind ziare electorale în mijlocul zilei.

Grădinaru a infirmat vehement acuzațiile lui Plîngău și a insistat că membrii PAS se ocupă de promovarea prezidențialelor atunci cînd au posibilitatea să discute cu populația. Conform lui, miniștrii nu vor degreva, deoarece întîlnirile cu alegătorii pot avea loc doar în timpul pauzelor de masă sau după ce se termină programul de lucru al instituțiilor.

„Nimeni nu o să îi vedeți, din timpul de lucru să facă campanie. Ei fac campanie în afara orelor de lucru. Să spui că folosește resursa administrativă nu ai cum. Acuma, nu vorbim doar despre miniştri. Avem echipe pînă la cea mai mică localitatea. Cea mai mare muncă o fac oamenii din teritoriu. (…)

Nici doamna preşedintă nu şi-a suspendat şi nici miniştrii nu suspendă, pentru că în timpul de muncă nu poți face întîlniri în instituții”, a declarat Grădinaru.


Dinu Plîngău a făcut referire la legislația electorală și a punctat că oficialii care se implică în electorală trebuie să își suspende activitatea în calitate de funcționari publici. În același timp, el l-a critica pe deputatul PAS pentru o întrevedere avută în timpul zilei, la o universitate din Moldova.

„Legea spune clar, dacă vrei să te implici în campanie și ai funcție de demnitate publică, ești obligat să te suspenzi. Am dezvăluit enigma, de ce Guvernul și Parlamentul nu lucrează în ultima perioadă, pentru că nu au ore de lucru. Îi vezi pe la ora două cum împart gazete, și miniștri, și consilieri”, a comentat Plîngău.

Amintim că Maia Sandu anunța anterior că funcționarii publici care o vor susține în campania electorală vor degreva din funcții. În același timp, conform legislației în vigoare, președinta nu poate să renunțe la atribuțiile sale, chiar dacă a intrat în cursa electorală, pentru a obține un nou mandat.

0
0
0
6
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав