PLDM: Nu credem că astăzi, cu orice preţ, e nevoie de revolte şi destabilizări

14 ian. 2022,, 07:45   Politică
2632 9

„PLDM consideră că este imperios necesar iniţierea unui dialog sincer între toate partidele pro-europene şi societate pentru depăşirea acestei situaţii. Noi, spre deosebire de unii exponenţi politici care nu au învăţat lecţiile trecutului, nu credem că astăzi, cu orice preţ, e nevoie de revolte şi destabilizari”, se arată într-un comunicat de presă al PLDM, transmite Noi.md cu referire la tvrmoldova.md.

Partidul Liberal Democrat din Moldova constată că încrederea cetăţenilor în instituţiile statului scade, pe zi ce trece, datorită unor politici netransparente şi lipsa unei analize a impactului de reglementare promovate de actuala guvernare. Republica Moldova a ajuns într-o criză sanitară, economică, socială şi energetică fără precedent.

"Ca şi majoritatea cetăţenilor sîntem îngrijoraţi de evenimentele care se întâmplă în Republica Moldova. În acelaşi timp, ţinem să reamintim unor lideri a unor partide extraparlamentare, lideri care au fost în loc de preş în anticamera lui Plahotniuc, lideri care au contribuit prin acţiunile lor la instaurarea oligarhiei şi a unui stat capturat:

PLDM a susţinut necondiţionat în campania electorală PAS-ul, dar nu se află sub nici o formă la guvernare. Speculaţiile că astăzi în funcţiile cheie sînt promovaţi reprezentanţii PLDM sînt mincinoase şi calomnioase. Cei care astăzi deţin funcţii în stat nu ne reprezintă şi nu sînt membrii partidului. Aceşti lideri, încearcă să şteargă colbul şi mucegaiul pentru a-şi lustrui propria imagine pătată de-a lungul anilor. PLDM consideră că este imperios necesar iniţierea unui dialog sincer între toate partidele pro-europene şi societate pentru depăşirea acestei situaţii.

Noi, spre deosebire de unii exponenţi politici care nu au învăţat lecţiile trecutului nu credem că astăzi, cu orice preţ, e nevoie de revolte şi destabilizari. În acelaşi timp, perpetuarea actualei situaţii este inadmisibilă.

Prin urmare, PLDM solicită actualei guvernări, sub conducerea Preşedintelui Republicii Moldova crearea, în regim de urgenţă, a unei Celule de Criză privind situaţia creată cu implicarea experţilor în domeniu, societăţii civile şi a reprezentanţilor partidelor extraparlamentare de orientare pro-europeană pentru întreprinderea măsurilor necesare şi depăşirea acestei situaţii", se arată în comunicatul PLDM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?