X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

PLDM cerea audierea premierului în legătură cu rezoluția din Parlamentul European

12 oct. 2018,, 10:41   Politică
2704 2

Deputații liberal-democrați au cerut astăzi audierea premierului pe marginea rezoluției Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European, cu privire la situația îngrijorătoare din țară, notează Noi.md.

Vicepreședintele PLDM Vadim Pistrinciuc i-a cerut lui Candu să facă uz de prerogativele sale pentru a include aceste subiect pe agenda Parlamentului.

„În rezoluția adoptată la 9 octombrie se vorbește despre situația devastatoare din țară, devierea de la standardele democratice. E cazul să vină aici premierul”, a declarat Pistrinciuc.

Spicherul a ignorat însă propunerea, menționînd că a luat act de solicitarea expusă.

Într-o rezoluție adoptată la 9 octombrie de Comisia pentru Afaceri Externe din Parlamentul European se arată că UE va acorda finanțare Moldovei după alegeri și doar dacă scrutinul va fi organizat corect. Deputații europeni le-au reproșat autorităților de la noi ca nu întreprind măsuri pentru a combate fenomenul corupției si cel al spălării de bani. Aceștia se arată îngrijorați de faptul că Republica Moldova ar fi deviat de la standardele democratice și statul de drept. În consecință, finanțarea macrofinanciară ramîne suspendată pînă după alegeri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?