Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

PLDM cere implicarea partenerilor externi

10 iun. 2019,, 12:10   Politică
2979 0

PLDM cere implicarea partenerilor externi pentru medierea echilibrată în asigurarea tranziției asumate a puterii. Apelul se regăsește într-o declarație a liberal-democraților, publicată pe pagina lor de facebook.

„Zilele acestea în Republica Moldova se duce o luptă acerbă pentru eliberarea statului dintr-o lungă stagnare democratică. În contextul acestor evenimente, Partidul Liberal Democrat din Moldova condamnă cu vehemență orice acțiune care ar duce la destabilizare sau mai ales la acte de violență. Dezaprobăm impetuos atitudinea rigidă și agresivă a Partidul Democrat (PD), căt și incitarea la ură. Toate acestea pot avea consecințe dramatice pentru cetățeni.

Prin destabilizarea situației politice și asedierea instituțiilor statului, PD încearcă comiterea unei lovituri de stat extrem de periculoase pentru Republica Moldova. Alternanța la guvernare este un element firesc și intrinsec unei democrații, iar comportamentul despotic al PD prin subordonarea înaltei jurisdicții constituționale trebuie condamnat eminamente.

Salutăm Guvernul legitim, instaurat în mod democratic și sperăm că Republica Moldova își va relua cursul firesc al unei democrații reale.

Îndemnăm toți actorii politici să acționeze calm și să respecte principiile statului de drept”, scriu cei din PLDM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?