X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Platon: "Trebuie să-i mulțumim lui Dodon pentru un procuror independent și să nu ne implicăm în jocurile lui Plahotniuc"

26 mai. 2020,, 11:20   Politică
3726 4

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a numit un procuror general cu adevărat independent, ceea ce nu s-a întîmplat niciodată în istoria acestei țări și doar pentru asta îi putem mulțumi.

Procurorul general independent l-a acuzat pe Plahotniuc și i-a eliberat mandat de arestare, iar acum sarcina elitei politice și a societății este de a privi situația în ansamblu, de a se concentra asupra luptei cu Plahotniuc și de a curăța țara de această răutate, de a fi rezonabile, cu gândire matură și de a nu juca în jocul lui Plahotniuc, de a nu se lăsa implicate în manipularea lui, în jocurile pe contradicții, ceea ce face el întotdeauna.

Declarația a fost făcută de omul de afaceri condamnat Veaceslav Platon în cadrul emisiunii ”Politica” Nataliei Morari de la postul de televiziune TV8, relatează Noi.md.

Comentând apariția în spațiul public al videoului în care apar fostul lider al Partidului Democrat, acum oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc, unul dintre cei mai apropiați oameni ai săi, Serghei Iaralov și președintele țării, Igor Dodon, care a anumit mai tîrziu, acest video un fals și parte a campaniei de denigrare a șefului statului, Veaceslav Platon, a menționat că cei ce fac accent pe acest video fac o muncă enormă pentru Vladimir Plahotniuc.

"Nu înțelegeți sau nu doriți să înțelegeți, sau faptele prăjite sînt mai importante pentru dvs. decît situația generală. Probabil că nu înțelegeți că vor să schimbe accentul, astfel încît în această țară să existe un haos maxim. Am văzut toate acestea în 2010-2011-2012-2013. Videoclipul a apărut în ziua în care procurorul general a ieșit și a făcut o declarație despre Plahotniuc, numindu-l unul dintre principalii beneficiari ai "furtului miliardului", aducîndu-i noi acuzații. Trebuie să ne uităm la situația în general. Trebuie să vedem de ce a apărut acest film. Nu jucați jocul lui Plahotniuc! Ajunge!", a menționat omul de afaceri condamnat.


Potrivit lui, nu contează ce s-a întîmplat și se întîmplă pe aceste video.

"Este important scopul acestor filme. Și eu îl înțeleg foarte bine. Luptînd cu această persoană de peste 10 ani, înțeleg aceste metode și nu mă voi lăsa manipulat. Trebuie să fim rezonabili, cu gândire matură, să nu ne lăsăm atrași. Nu-mi pasă ce este pe acele casete. Cînd în luna iunie a anului trecut Maia Sandu, Andrei Năstase și Igor Dodon și-au dat mîinile și au mers împreună ,nimeni nu a pus accent pe aceste filme pe care Plahotniuc le-a scos atunci. De ce le-a scos? În toiul formării coaliției, pentru a distruge această coaliție. Oamenii au manifestat atunci maturitate politică și responsabilitate pentru țară. Au dat totul la o parte, obiecțiile și orice altceva. Mai devreme ei s-au acuzat reciproc de diferite infracțiuni, fapte. Dar ei au dat totul la o parte și au mers împreună fără a-i face jocul lui Plahotniuc", a subliniat Veaceslav Platon.

El a menționat că Igor Dodon a numit un procuror general cu adevărat independent, ceea ce nu s-a întîmplat niciodată în istoria acestei țări și doar pentru asta îi putem mulțumi. Procurorul General independent l-a acuzat pe Plahotniuc și i-a fost eliberat mandat de arest.

El a menționat că Vladimir Plahotniuc a început să-i corupă pe toți cu bani încă în perioada președinției lui Vladimir Voronin.

"Plahotniuc a răpit țarii noastre 17 ani din 29 de ani. Băieți, vreți să vă ocupați cu filmele sale? Vreți ca el să se întoarcă? Vreți ca în Germania fascistă pe două fronturi? Băieți, haideți să fim realiști. Prioritate este Plahotniuc", a subliniat omul de afaceri condamnat.

El a îndemnat elita politică și societatea să se concentreze asupra principalului și să nu joace de partea lui Plahotniuc, care întotdeauna joacă cu pricepere pe contradicții, acționînd după principiul "divizează și condu". "El are filme și compromisuri pe mulți. Este important să ne concentrăm astăzi cu toții pe lupta împotriva lui Plahotniuc", a menționat Veaceslav Platon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?