X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Platon: Procurorul general nu știa prea multe despre furtul miliardului

2 mar. 2020,, 10:30   Politică
3278 1

Am avut impresia că Procurorul General auzea multe lucruri pentru prima dată, de el au fost ascunse multe lucruri privind furtul miliardului. Asta e părerea mea personală.

Despre aceasta Veaceslav Platon a declarat într-un interviu exclusiv pentru postul de televiziune Jurnal TV, transmite Point.md.

"Pentru prima dată mi s-a dat cuvîntul. Din păcate sau din fericire, eu sînt martorul unui episod important în furtul miliardului. Am vorbit despre scheme detaliat. Eu sînt persoana care a vorbit cu Plahotniuc, am discutat cu el detaliile tranzacției de vînzare a acțiunilor Victoriabank, eu sunt cel căruia i-a plătit cu bani furați prin intermediul lui Șor. Avem o imagine completă a furtului cu toate mecanismele. Mi s-a dat ocazia să vorbesc și să desenez schemele prin care s-a întîmplat totul. La început, procurorii au încercat să ducă urma în altă direcție - spre tranzitul rusesc și orice altceva, dar eu am oferit multe materiale pentru ca conducerea Procuraturii Generale să se gîndească la modul cel mai serios. După reacția procurorului general, eu am văzut că el nu știa prea multe, nu i s-a raportat, au ascuns de el. Aceasta este opinia mea personală, nu pretind că este adevărat, dar asta am văzut.

Acum, Procuratura Generală, pentru prima dată, intenționează să investigheze în mod serios cazul, am fost audiat pentru prima dată în 4 ani. Și eu salut acest lucru. Toată lumea știe cine este hoțul, iar acum oamenii chiar vor să înțeleagă. Mă bucur că cineva a început această investigație", a menționat Platon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?