COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2955
Puterea stiri: 6907
Coronavirus stiri: 7678

Platon i-a adresat o scrisoare lui Michalko: Investigația "Laundromat" bate pasul pe loc

2 dec. 2020,, 12:17   Politică
4491 2

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon i-a adresat o scrisoare deschisă șefului Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, în care își exprimă îngrijorarea în legătura cu tărăgănarea anchetei în dosarul "Laundromatul rusesc".

Potrivit lui, ancheta bate pasul pe loc, iar organele de drept din Moldova se confruntă cu imposibilitatea de a obține informații din Federația Rusă privind originea resurselor financiare tranzitate.

În aceste sens, Platon îndeamnă oficialii europeni să intervină pentru a debloca investigațiile și a asigura o mai bună conlucrare a organelor de anchetă din țările europene cu cele din R.Moldova, pe acest dosar.

"Destinatarii finali ai resurselor financiare obținute fraudulos, după cum s-a relatat în presă, sînt întreprinderi și organizații din Germania, Franța, Italia, Marea Britanie. Este extrem de important de a obține informații despre semnificația economică a operațiunilor, fezabilitatea și scopul final, anume de la beneficiarii resurselor. Toate acestea pot fi obținute doar în cadrul unor proceduri penale desfășurate în țările enumerate mai sus. Trezește nedumerire faptul că nici după șase ani, aceste țări așa și nu au demarat anumite proceduri în acest caz. Ori, anume ele au devenit beneficiarii principali ai veniturilor presupus infracționale", se arată în scrisoare lui Platon.

Omul de afaceri mai spune că este gata să ofere suportul necesar organelor de anchetă din Germania, Franța, Italia, Marea Britanie și Letonia și să fie audiat în orice calitate – de învinuit, martor sau victimă.


"Lipsa reacției organelor de drept din țările UE va demonstra lipsa de perspectivă și inutilitatea investigației, va servi drept temei pentru colegii din Moldova să se descurajeze și să simtă inutilitatea eforturilor lor pe fundalul indiferenței colegilor lor europeni", se mai arată în scrisoare.

Scrisoare a fost expediată și reprezentantului oficial al Uniunii Europene pentru politica externă, Peter Stano.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽