X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Platon, despre rolul lui Leancă în furtul miliardului

26 feb. 2020,, 16:44   Politică
6452 9

Fostul prim-ministru Iurile Leancă ar fi jucat un rol foarte important în schema prin care Ilan Șor a pus la cale furtul miliardului.

Cel puțin așa a declarat, într-un interviu pentru jurnaltv.md, omul de afaceri Veaceslav Platon, condamnat la ani grei de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

„Drăguțanu a dat mărturii în instanță. A relatat că a avut întîlniri cu Ilan Șor la domnul prim-ministru, Iurie Leancă, la Guvern. A fost întrebat cine a organizat aceste întrevederi. Domnul prim-ministru i-a organizat lui întîlniri cu Ilan Șor, adică, a făcut lobby pentru Șor. I-a organizat unui bancher privat, care a furat toată țara, întrevederi cu guvernatorul BNM, în cadrul cărora ei căutau cum ar putea Ilan Șor să întoarcă niște bani în țară. Apoi, premierul îi aprobă lui Șor o garanție de 9 miliarde de lei, apoi se dovedește că Ilan Șor i-a plătit 50 de mii (de euro n.r.), asta este doar ceea ce am văzut. Este clar că era vorba de alți bani pentru 9 miliarde, noi doar am prins aceste 50 de mii întîmplător. Și nu e nicio componență infracțională, toți sînt curați”, a relatat Veaceslav Platon, transmite NOI.md cu referire la unimedia.info.

Potrivit lui Platon, în stenograma ședinței Guvernului în cadrul căreia a fost dată garanția de stat, Dorin Recean a intuit cum va avea loc furtul miliardului: „Domnul Recean a spus: dacă eu știu că acest proiect va fi aprobat, mă duc la bancă, iau credit, depun în formă de depozit, trimit în offshore. Dl Recean intuitiv, scurt, clar și cuprinzător a relatat schema furtului de la Banca de Economii, pe care ei o realizau în acel moment”.

Omul de afaceri susține că toate aceste dovezi sînt la Procuratura Anticorupție, dar procurorii care investighează furtul miliardului s-au prefăcut că nu le văd: „Toate acestea sînt la Procuratură, dar nimic nu se întîmplă. E trist cînd domnul Morari povestește la o emisiune că un oarecare Vasea l-a rugat pe cineva, cineva a transmis și banii au venit de la firma lui Șor. Ce coincidență și toți au crezut în asta. Așa o prostie și omul, principalul anticorupționar al țării minte cu tupeu în fața întregii țări”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?