Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Platforma Pentru Moldova nu va vota pentru ridicarea imunității a doi deputați

22 mar. 2021,, 14:00   Politică
2722 0

Platforma Parlamentară Pentru Moldova nu va participa la votul privind ridicarea imunității parlamentare a deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan.

Vineri Procurorul General al Moldovei Alexandr Stoianoglo a solicitat Parlamentului să ridice imunitatea parlamentară a deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan.

„Platforma Parlamentară Pentru Moldova consideră drept neîntemeiată solicitarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind ridicarea imunității parlamentare a deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan”, se arată în declarația formațiunii.

„Argumentele prezentate de Procuratura Generală nu sînt suficiente și nici concludente. Prin urmare, nu există motive suficiente pentru a atenta la imunitatea parlamentară a colegilor noștri”, se mai menționează în comunicat.

În declarație se mai arată că „au fost încălcate drepturile deputaților la apărare, în condițiile în care avocații acestora nu au fost lăsați să participe la ședința Comisiei juridice, pentru a aduce argumente și dovezi la acuzațiile procurorului general”.


„Intuim că, astăzi, o parte dintre colegii noștri din alte fracțiuni va vota pentru ridicarea imunității deputaților Jardan și Ulanov. Unii o vor face din frică, alții din raționamente pur politice, iar alții, naivi și visători, poate cred sincer că Procuratura chiar are de gînd să facă dreptate. De aceea, poziția Platformei „Pentru Moldova” este următoarea: nu vom participa la acest spectacol ieftin, pentru că nu are nimic în comun cu legea”, menționează Platforma Pentru Moldova.

Sîmbătă, 20 martie, membrii Comisiei parlamentare juridice au decis să propună Legislativului ridicarea imunității parlamentare a doi reprezentanți ai fracțiunii Șor, Petru Jardan și Denis Ulanov. Șeful Comisiei Vasile Bolea, deputat al fracțiunii Partidului Socialiștilor, a menționat că concluziile Comisiei vor fi remise Biroului Permanent al Parlamentului, care va adopta o decizie privind convocarea forului legislativ suprem și dezbaterea acestor chestiuni.
Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, procurorii au acumulat probe pertinente și concludente de implicare în frauda bancară, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul escrocheriei și spălării de bani, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

Potrivit materialelor anchetei penale, Petru Jardan este suspectat de abuz de putere în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup infracțional organizat, precum și de prejudicierea intereselor întreprinderii de stat Aeroportul internațional Chișinău, care se afla în o concesiune. Deputatul a ocupat în trecut funcția de director al Avia Invest, concesionar al Aeroportului Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?