X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Platforma DA vine la discuții cu Sandu

28 dec. 2020,, 08:18   Politică
4054 0

Platforma DA va merge astăzi la consultări cu președintele Maia Sandu pentru a discuta plecarea lui Ion Chicu și altor miniștri din domeniile strategice.

Anunțul a fost făcut de Alexandru Slusari, vicepreședinte al Platformei, transmite IPN.

„După ce timp de jumătate de an am întreprins eforturi enorme de a demite acest guvern-catastrofă, nu prea înțeleg încercările de a-l impune pe Chicu și compania sa să rămînă în funcții”, a scris deputatul pe Facebook.

Într-un comunicat de presă al Președinției emis joi, Maia Sandu a invitat, începînd cu ziua de astăzi, 28 decembrie, fracțiunile parlamentare la consultări. Tot joi, Maia Sandu a avut o întîlnire cu prim-ministrul în exercițiu, Ion Chicu, care a anunțat că, împreună cu cîțiva miniștri, va asigura interimatul funcțiilor doar pînă la 31 decembrie. Potrivit președintelui, demisia Guvernului a fost un pas necesar pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Ex-președintele țării și eventualul lider al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a invitat și el în repetate rînduri oponenții politici la dialog. Acesta a declarat, în cadrul emisiunii sale săptămînale de vinerea trecuta, că lipsa unui dialog poate duce la un blocaj total în țară. În opinia lui, un astfel de comportament va muta protestele de la Guvern și Parlament în fața instituției prezidențiale.

Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, după anunțul privind demisia Guvernului, a menționat într-o declarație că își reiterează poziția asupra necesității dizolvării actualului Parlament, precum și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. „Platforma parlamentară „Pentru Moldova” reiterează apelul către toate forțele politice și deputații responsabili să se așeze la masa de discuții pentru a identifica cele mai bune soluții în vederea asigurării administrării eficiente a țării în această perioadă complicată și pentru a asigura organizarea unor alegeri libere și corecte”, se arată în document.

Legislația în vigoare a Republicii Moldova nu stabilește obligativitatea primului ministru și a membrilor cabinetului de miniștri de a exercita interimatul după demisia Guvernului pînă la învestirea unui nou guvern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?