X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Platforma DA trage un semnal de alarmă: Indexarea pensiilor ar putea să nu aibă loc la 1 aprilie

25 feb. 2021,, 17:00   Politică
7170 0

Platforma DA lucrează la elaborarea unor modificări legislative, astfel ca pensiile să poată fi indexate la 1 aprilie 2021. Proiectul va fi prezentat săptămîna viitoare.

Deputatul Liviu Vovc spune că elaborarea acestui proiect a fost inițiată din considerentul că o indexare de 0,6% ar fi o bătaie de joc pentru pensionari.

„Ca urmare a informației actualizate îmi este confirmat încă o dată că e nevoie stringentă de proiectul nostru. Ieri în cadrul Comisiei parlamentare Protecție Socială, Sănătate și Familie am aflat un lucru foarte trist, despre care ministerul șănătății a informat Președinția, premierul și președintele Parlamentului încă la 1 februarie. Dar nimeni nu a reacționat, nu a încercat să caute soluții pentru a rezolva problema dată. Conform legii bugetului votat în decembrie 2020, pensiile urmau să fie indexate la 1 aprilie cu 0,6%. După calculele actualizate rata inflației în general e -0.68% (minus), respectiv indexarea pensiilor nu va avea loc la 1 aprilie și puțin probabil că va fi la 1 octombrie”, a declarat Liviu Vovc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?