X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Platforma DA propune moratoriu asupra legii miliardului

3 dec. 2019,, 11:22   Politică
3940 0

Fracțiunea Platformei DA din Parlament propune introducerea moratoriului asupra legii care a pus povara fraudei bancare pe umerii cetățenilor.

Un proiect de lege în acest sens, semnat de membrii fracțiunii, a fost înregistrat la Parlament.

Platforma DA propune aplicarea imediată a moratoriului asupra implementării „legii miliardului”, pînă la epuizarea tuturor mijloacelor de investigare și recuperare a mijloacelor fraudate.

„Această opțiune ar fi corectă și necesară pentru evaluarea exactă a fraudei și a consecințelor acesteia în formă pecuniară. Totodată, suspendarea legii ar permite o mobilizare a tuturor instituțiilor, inclusiv a BNM, pentru demascarea fraudelor și identificarea beneficiarilor și recuperării mijloacelor fraudate. Doar după epuizarea tuturor eforturilor legea miliardului ar putea fi reactivată și doar suma reziduală nerecuperată ar putea fi recunoscută drept datorie de stat internă, cu stabilirea de noi prevederi pentru relațiile dintre BNM și Ministerul Finanțelor”, a declarat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

El a precizat că această inițiativă a fost consultată cu mai mulți experți din domeniu și a îndemnat și celelalte fracțiuni parlamentare să o susțină.


„Este dezideratul Platformei DA încă din anul 2015, spre realizarea căruia am trecut prin proteste, alegeri, guvernare scurtă, activitatea Comisiei parlamentare de anchetă”, a adăugat Slusari.

Reprezentanții Paltformei DA afirmă că, în urma suspendării legii miliardului, din bugetul de stat vor deveni disponibile sume anuale de circa 850 milioane lei – un miliard lei, care pot reprezenta un spațiu fiscal important pentru programe și proiecte sociale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?