COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6861

Platforma DA nu se va regăsi în următorul Parlament

12 iul. 14:39   Politică
2583 5

Rezultatul alegerilor parlamentare care au avut loc ieri în Republica Moldova este unul inedit pentru partida proeuropeană și o responsabilitate enormă pentru colegii de la PAS. Altă șansă de a reseta fundamental țara, probabil, nu va fi. Sînt declarațiile vicepreședintelui Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, care mai spune că „Platforma DA pleacă din Parlament cu capul sus și cu averile cu care a venit”.

La rîndul ei, Inga Grigoriu afirmă că Platforma DA a lăsat în Parlament un șir de proiecte de legi menite să apere satele, să promoveze autonomia locală și descentralizarea autentică, să apere produsul autohton și micul business, să apere pensionarii și veteranii, tinerele familii, cadrele didactice și medicale, oamenii din Diasporă.

Și Dinu Plîngău a ținut să le adreseze mulțumiri colegilor din Platforma DA și tuturor celor care și-au dat votul pentru PPDA. Iar Maria Ciobanu a menționat că, de astăzi, este în așteptarea vremurilor bune.

Precizăm că, după procesarea a 100% din numărul total de procese verbale în Parlamentul țării ar putea intra 3 formațiuni politice:

Partidul Acțiune și Solidaritate care a acumulat 52,80% din numărul total de voturi.


Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor care a acumulat 27,17% din numărul total de voturi.

Partidul politic ”Șor” care a acumulat 5,74% din numărul total de voturi.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽