Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Platforma DA: "Moldova nu mai poate repeta greșelile tandemului Filat - Leancă"

22 iun. 2022,, 12:01   Politică
3240 0

"Nu mai putem repeta greșelile din 2009-2014, atunci cînd apropierea de UE a fost speculată și confiscată politic de tandemul Vlad Filat - Iurie Leancă", au declarat astăzi reprezentanții Platformei DA în cadrul unui briefing de presă.

În contextul reuniunii Consiliului European din 23 – 24 iunie, formațiunea și-a exprimat speranța că reprezentanții statelor membre ale Uniunii Europene vor susține recomandarea Comisiei Europene cu privire la acordarea R.Moldova a statutului de candidat pentru aderare.

Formațiunea a venit și cu cîteva propuneri, printre care extinderea componenței Comisiei naționale pentru integrare europeană. Paltforma DA este de părere că în această comisie urmează a fi incluși reprezentanții opoziției, inclusiv ai celei extraparlamentare.

Platforma DA mai cere Guvernului să intensifice eforturile în domeniile legate de reforma justiției, combaterea corupției și reforma administrației publice.

Totodată, formațiunea pledează pentru ca negocierile cu partenerii din UE să fie cît mai transparente și corelate cu interesele agricultorilor, a producătorilor autohtoni, businesului mic și mijlociu, a companiilor din Republica Moldova, etc.


"Republica Moldova nu mai poate repeta greșelile din 2009-2014, atunci cînd apropierea de Uniunea Europeană a fost speculată și confiscată politic de tandemul Vlad Filat - Iurie Leancă, care din cauza utilizării excesive a discursului pro-european, pentru a acoperi insuccesele de politică internă, au compromis în realitate agenda pro-europeană atît în ochii cetățenilor moldoveni, cît și în fața partenerilor din Uniunea Europeană.

Ne adresăm către actuala guvernare să nu încerce acoperirea lipsei de performanță pe plan intern, cu exploatarea așteptărilor și entuziasmului cetățenilor care doresc aderarea la Uniunea Europeană. În loc de retorică și PR, pledăm pentru acțiuni", se arată în declarație

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?