X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Platforma DA invită concurenţii electorali să semneze o declaraţie

6 iul. 2021,, 11:01   Politică
1887 4

Platforma Demnitate şi Adevăr va invita alţi concurenţi electorali să semneze o declaraţie privind susţinerea integrării europene a Republicii Moldova.

Declaraţia a fost făcută de liderul Platformei DA, Andrei Năstase, în cadrul emisiunii "PRIME TIME" de la Prime. De asemenea, Năstase a menționat că fără formaţiunea pe care o conduce nu va fi posibilă formarea unei majorităţi pro-europene în viitorul Legislativ, care va fi format după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

El a declarat că Platforma DA a pregătit deja textul declaraţiei privind susţinerea integrării europene a ţării.

"Platforma Demnitate şi Adevăr este o inițiatoare a unei foi de parcurs şi a unei declaraţii pe modelul celei de la Snagov cu privire la integrarea europeană. Chiar vrem să-i punem pe toţi să semneze acest deziderat.", a comunicat politicianul.

De asemenea, Andrei Năstase s-a arătat convins că Platforma DA se va regăsi în noul Legislativ şi va asigura o majoritatea pro-europeană.


Pe de altă parte, liderul Platformei DA susţine că există un risc major ca, după scrutinul din 11 iulie, să avem noi alegeri parlamentare anticipate, în lipsa unei majorităţi stabile pentru învestirea Guvernului.

"Este un risc foarte mare să avem anticipate. Eu încurajez toată societatea noastră să nu admitem aşa ceva. Să nu admitem o majoritate toxică, pe de o parte. Şi doi - să nu lăsăm loc pentru noi anticipate. Ţara nu va mai putea suporta încă nişte alegeri, încă nişte cheltuieli", a menţionat preşedintele Platformei DA.

Potrivit Constituţiei, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată în decursul unui an.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?