Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Platforma „DA” îi cere lui Dodon să nu promulge o lege

3 apr. 2018,, 11:20   Politică
5438 4

Membrii Platformei „Demnitate și Adevăr” îi cer șefului statului să respingă proiectul de lege prin care a fost schimbată destinația terenului agricol din comuna Stăuceni, în vederea construcției Arenei Chișinău, notează Noi.md.

Potrivit formațiunii, majoritatea parlamentară a adoptat în mare grabă și cu încălcarea normelor legale acest proiect de lege, care prevede inclusiv retragerea terenului agricol cu suprafața de peste 69 ha din gestiunea Colegiului Național de Viticultură.

„Acest act al guvernării a fost adoptat cu încălcarea crasă a tuturor procedurilor care asigură transparenţa luării deciziilor, nu au fost inițiate consultări publice obligatorii, nu a fost estimată eficienţa utilizării banilor publici şi impactul asupra mediului, ceea ce contravine literei și spiritului Acordului de asociere”, argumentează reprezentanții partidului.

Potrivit lor, legea adoptată prevede că pierderile cauzate de excluderea terenului din categoria de terenuri cu destinație agricolă nu se compensează, ceea ce va cauza statului un prejudiciu de peste 90 de milioane de lei.

„În prezent, nu există nicio certitudine în privința obiectivelor ce urmează a fi construite pe terenul retras și a modalității juridico-financiare de implementare a proiectului de construcție, care, deocamdată, nu există la nivel oficial. Declarațiile contradictorii ale ministrului Finanțelor și ale președintelui Parlamentului denotă intențiile obscure ale inițiatorilor acestei afaceri dubioase”, mai afirmă petiționarii.


„Platforma DA cere președintelui Igor Dodon să nu promulge această lege antipopulară. După întoarcerea proiectului de lege în Parlament, cerem ca legislativul să abroge de urgență acest act normativ”, se mai arată în declarația formațiunii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?