Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Platforma DA gata să lupte în alegerile locale din 2023

26 feb. 2023,, 16:30   Politică
2751 1

Platforma Demnitate și Adevăr (DA) va participa la alegerile locale din acest an sub brandul politic propriu.

Despre aceasta a anunțat președintele formațiunii, Dinu Plîngău, în cadrul unei conferințe de presă, scrie tv8.

Potrivit Platformei DA, pentru alegerile din municipiul Chișinău, vor fi depuse toate eforturile pentru o alianță mai largă a forțelor pro-democratice și pro-europene. În acest sens, deja a fost inițiat un proces de consultare cu alte partide extraparlamentare în vederea unei construcții electorale mai largi în jurul Platformei DA, atît pentru Consiliul Municipal Chișinău, cît și pentru identificarea unui candidat la funcția de Primar general al Capitalei.

Tot astăzi, a avut loc crearea Organizației Teritoriale Chișinău și alegerea Președintelui OT Chișinău. Totodată, a fost aleasă echipa Consiliului organizației municipale Chișinău, luînd în considerație reprezentativitatea din toate sectoarele municipiului și suburbiilor. Au fost aleși secretarul general, vicepreședinții și responsabilii de toate sectoarele.

În sarcina Organizației Teritoriale Chișinău s-a pus revitalizarea partidului la nivel de municipiu și suburbii și pregătirea pentru alegerile locale. Pe lîngă aspectele organizatorice și strategice de partid, membrii Consiliul Politic Național, dar și a Organizației Teritoriale Chișinău au discutat și despre situația politică tensionată din țară.


De asemenea, Platforma DA a finalizat etapa de reorganizare și consolidare internă a structurii de partid la nivel de municipiu și suburbii urmînd să înceapă activitatea de pregătire a alegerilor locale din anul 2023.

0
0
1
0
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?