Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Platforma DA condamnă concedierea lui Ion Iovcev

23 iun. 2021,, 12:58   Politică
2447 0

Deputații Platformei DA s-au adresat cu un demers prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi, în care condamnă acțiunea Ministrului Educației privind demiterea lui Ion Iovcev din funcția de director interimar al Liceului Teoretic ”Lucian Blaga” din Tiraspol.

Deputații spun că ordinul de demitere contravine prevederilor art. 120 al Codului administrativ referitor la structura actului administrativ individual emis sau confirmat în scris, deci respectivul ordin este lovit de nulitate.

Deputații Platformei DA îi amintesc premierului interimar că Ion Iovcev este deținătorul celei mai înalte distincții de stat - ”Ordinul Republicii”.

Mai mult decît atît, menționează deputații, în jur de 30 ani, Ion Iovcev este simbolul luptei pentru apărarea limbii de stat în regiunea din stînga Nistrului.

„În așa mod, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării vădit a manifestat un dispreț și trădare continuă față de cel ce a menținut și promovat timp de aproape trei decenii valorile statului Republica Moldova pe un teritoriu ocupat și necontrolat de către autoritățile de la Chișinău, sperînd ca într-o buna zi statul Republica Moldova să revină în albia constituțională”, se arată în declarație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?