COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Platforma DA cere președintelui R. Moldova să sesizeze de urgență CC

6 apr. 14:31   Politică
2842 7

Platforma Demnitate și Adevăr solicită Președintelui Republicii Moldova să sesizeze de urgență Curtea Constituțională în vederea verificării constituționalității partidului ȘOR, în perspectiva alegerilor parlamentare anticipate.

„În conformitate cu dispozițiile Codul jurisdicției constituționale, potrivit cărora subiecții cu drept de sesizare a Curții Constituționale în ce privește constituționalitatea unui partid sînt Președintele Republicii Moldova, Președintele Parlamentului, Guvernul, ministrul justiției sau Procurorul General, ținînd cont de declarațiile și acțiunile de pînă acum ale acestora, solicităm Președintelui Republicii Moldova, Doamnei Maia Sandu, să sprijine prin pîrghiile oferite de Constituție și de către cetățeni prin votul lor sesizările și inițiativele legislative ale Platformei Demnitate și Adevăr de eliminare a penalilor din politică și din administrația publică”, se arată într-un comunicat de presă al PPDA.

Anterior, Platforma DA a anunțat că va depune o sesizare la Curtea Constituțională pe subiectul exercitării controlului de constituționalitate în privința Partidului Politic Șor.

În replică, într-un comunicat de presă, PP Șor a declarat că acuzațiile care i se aduc sînt „o absurditate juridică de dimensiuni uriașe”. Totodată, formațiunea susține că ar fi vorba despre un „atac concertat” și că se dorește împiedicarea partidului de a participa la alegeri.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X