Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Platforma DA cere președintelui R. Moldova să sesizeze de urgență CC

6 apr. 2021,, 14:31   Politică
3767 7

Platforma Demnitate și Adevăr solicită Președintelui Republicii Moldova să sesizeze de urgență Curtea Constituțională în vederea verificării constituționalității partidului ȘOR, în perspectiva alegerilor parlamentare anticipate.

„În conformitate cu dispozițiile Codul jurisdicției constituționale, potrivit cărora subiecții cu drept de sesizare a Curții Constituționale în ce privește constituționalitatea unui partid sînt Președintele Republicii Moldova, Președintele Parlamentului, Guvernul, ministrul justiției sau Procurorul General, ținînd cont de declarațiile și acțiunile de pînă acum ale acestora, solicităm Președintelui Republicii Moldova, Doamnei Maia Sandu, să sprijine prin pîrghiile oferite de Constituție și de către cetățeni prin votul lor sesizările și inițiativele legislative ale Platformei Demnitate și Adevăr de eliminare a penalilor din politică și din administrația publică”, se arată într-un comunicat de presă al PPDA.

Anterior, Platforma DA a anunțat că va depune o sesizare la Curtea Constituțională pe subiectul exercitării controlului de constituționalitate în privința Partidului Politic Șor.

În replică, într-un comunicat de presă, PP Șor a declarat că acuzațiile care i se aduc sînt „o absurditate juridică de dimensiuni uriașe”. Totodată, formațiunea susține că ar fi vorba despre un „atac concertat” și că se dorește împiedicarea partidului de a participa la alegeri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?