Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Platforma DA cere acordarea indemnizației unice pentru veterani și voluntari în războiul pentru independență

11 aug. 2021,, 14:35   Politică
2728 3

Platforma DA cere acacordarea indemnizației unice pentru veterani și voluntari în războiul pentru independență. Este datoria primordială a statului să manifeste respect și recunoștință pentru sacrificiul suprem, se arată într-un comunicat emis presei.

”În contextul celor 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova în Piața Marii Adunări Naționale, Platforma Demnitate și Adevăr vine cu solicitarea către Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova de a aloca o indemnizație unică în mărime de 2000 de lei tuturor participanților la războiul pentru independența Republicii Moldova.

Valoarea implementării proiectului se estimează la circa 50 milioane de lei, o sumă incomparabilă cu sacrificiul eroilor care au apărat cu arma în mînă și cu prețul propriilor vieți libertatea și independența noastră. Acești bani pot fi identificați cu ușurință în contextul deblocării proxime a asistenței financiare externe din sursele donatorilor și partenerilor Republicii Moldova”, notează formațiunea.

Este datoria primordială a statului să manifeste respect și recunoștință pentru sacrificiul suprem, or statul care nu-și cinstește eroii le-ar putea duce lipsa în momente cruciale. Platforma DA a promovat în mod consecvent interesele veteranilor și voluntarilor de război, inclusiv prin proiecte de legi bune, înregistrate în legislativul precedent, care ar îmbunătăți viața acestora. Reprezentanții veteranilor și voluntarilor în războiul pentru independența Republicii Moldova din cadrul Platformei DA sînt disponibili pentru a oferi expertiză profesionistă pentru orice inițiativă legislativă a guvernării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?