COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Platforma DA anunță în ce condiții nu va accepta funcții guvernamentale

19 iul. 16:45   Politică
2327 1

Președintele interimar al Platformei „Demnitate și Adevăr”, Dinu Plîngău, afirmă că ai lui colegi nu au de gînd să accepte funcții guvernamentale, dacă vor fi obligați, în schimb, să iasă din rîndurile partidului.

Declarația vine după ce anterior, vicepreședinta PAS, Natalia Gavrilița, spunea că în viitorul Guvern ar putea să fie prezente și persoane care nu vor fi membri ai Partidului Acțiune și Solidaritate.

„Mulțumim din suflet pentru mesajele de încurajare și intențiile sincere de a vedea oameni din echipa Platformei DA în viitorul guvern. Noi vom aduce contribuția noastră la îmbunătățirea actului guvernarii, însă nimeni din deputații Platformei DA nu poate accepta funcții guvernamentale avînd condiția de a parasi Platforma DA, pentru că avem demnitate și pentru că am votat declarația prin care am condamnat traseismul politic. PAS are tot dreptul moral și politic, reieșind din votul dat de cetățeni, să decidă singură asupra componenței noului Guvern, fără sfaturile, chiar și prietenesti, ale oricărei alte formațiuni politice”, a scris Plîngău pe pagina sa de Facebook.

La alegerile parlamentare din 11 iulie 2021, PPDA nu a acumulat suficiente voturi pentru a accede în viitorul Parlament, luînd doar 2,33% din sufragii.

Recent, conducerea Platformei DA și-a dat demisia, iar în septembrie ar urma să fie aleasă una nouă. În context, vicepreședintele partidului Dinu Plîngău va asigura interimatul funcției de președinte al formațiunii.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X