Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Platforma DA a sesizat Curtea Constituțională, cerînd anularea mai multor legi

7 dec. 2020,, 09:46   Politică
4825 3

Deputații Platformei DA au atacat la Curtea Constituțională votul asupra a trei proiecte de legi adoptate săptămîna trecută în lectură finală și care urmează să intre în vigoare, notează Noi.md.

Este vorba de inițiativa privind trecerea SIS-ului din subordinea Președinției în subordinea Parlamentului și proiectul de lege care anulează acordul bilateral dintre SUA și R.Moldova privind transmiterea terenului Stadionului Republican pentru construcția ambasadei SUA.

Totodată, a fost depusă o sesizare asupra inițiativei de modificare a componenței nominale a Biroului permanent.

"Sîntem convinși că în baza argumentelor noastre, CCM urmează să declare neconstituționale aceste proiecte", a precizat deputatul Platformei DA Dinu Plîngău.

Reprezentanții formațiunii mai cer reexaminarea politicii bugetar-fiscale și a celor trei bugete de stat în cadrul ședinței de astăzi a Legislativului, legi care au fost deja adoptate în prima lectură la ședința de săptămîna trecută. În opinia deputaților DA, aceste proiecte au fost votate cu încălcări. „Venim cu această măsură de compromis și cerem reincluderea proiectelor pe ordinea de zi”, a spus Plîngău.


Alte trei proiecte de lege ce vizează: - statul Găgăuziei; - modificare legii cu privire la limbile vorbite pe teritoriul R.Moldova; - anularea legii propagandei sînt examinate de deputați.

„Sesizările sînt pregătite, urmează să decidem asupra tacticii de contestare”, a spus deputatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?