X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Platforma DA a luat act de hotărîrea Curții Contituționale: Sîntem pregătiți de alegeri

15 apr. 2021,, 16:29   Politică
3150 3

Platforma DA anunță că a luat act de hotărîrea Curții Constituționale.

Anunțul a fost făcut de președintele partidului, Andrei Năstase pe pagina sa de facebook.

”Constatăm că problemele stringente ale oamenilor cum sînt pandemia, sărăcia, lipsa de perspective, injustiția și corupția endemică a instituțiilor și funcționarilor de stat, vor rămîne şi în continuare pe planul doi, în seama unui guvern demisionar”, a scris Năstase.

Totodată acesta a menționat că formațiunea sa politică militează în continuare pentru alegeri anticipate libere şi corecte, organizate de un guvern responsabil ca un deznodămînt firesc pentru situația politică actuală.

”Abordarea noastră este bazată pe responsabilitate, legalitate şi constituționalitate şi condamnarea abordărilor populiste și exclusiviste, precum şi a demersurilor iresponsabile ale unor politicieni de a-şi realiza cu orice preț obiectivele lor partinice şi personale, indiferent de consecințele și efectele economice și sociale dezastruoase pentru marea majoritate a populației, politicieni care nu doar că nu oferă nicio garanție că următoarea componență a parlamentului va fi lipsită de partide și persoane certate cu legea, ci dimpotrivă, încurajează divizarea societății în general şi a forțelor democratice, în special”, mai spune liderul PPDA.


Năstase a menționat că forța sa politică va continua să luptăm pentru un parlament curat și va face toate demersurile necesare pentru ca viitorul parlament să fie unul fără corupți și care să răspundă doar intereselor cetățenilor şi ţării.

”Platforma DA declară că este pregătită pentru alegeri parlamentare anticipate și abordează acest proces cu maximă responsabilitate. Prioritatea noastră supremă rămîne furnizarea atît la nivel central, cît și local, a soluțiilor bune și eficiente la cele mai stringente probleme cu care se confruntă populația țării și realizarea tuturor proiectelor pentru care au fost mandatați consilierii, primarii și deputații Platformei Demnitate și Adevăr”, a mai scris Năstase.

Reamintim că astăzi, Curtea Constituțională a constatat că au fost întrunite toate condițiile legale pentru dizolvarea parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?