Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Platforma DA a contestat la CC legea cuprivire la limbile vorbite și legea farmaciilor mobile!

21 dec. 2020,, 13:48   Politică
6267 2

Platforma DA a contestat azi două legi adoptate săptămîna trecută de Parlamentul Republicii Moldova. Este vorba de legea cu privire la limbile vorbite și legea farmaciilor mobile.

Potrivit deputatului DA, Liviu Vovc a menționat că prin deschiderea farmaciilor mobile, cel puțin, se încalcă regulile de păstrare a medicamentelor și sînt promovate medicamente contrafăcute. Iar în cazul altui proiect care va provoca majorarea prețurilor la medicamente și dispariția celor ieftine, deputatul a menționat că au fost falsificate acte la votarea proiectului în a doua lectură și, în acest context, deputatul a sesizat procuratura generală pentru fals în acte.

La rînul său, deputatul Dinu Plîngău s-a referit la legea cu privire la limbile vorbite, amintind că modificarea acesteia discriminează minoritățile naționale, descurajează populația să studieze limba de stat, contravine Constituției, implementarea acesteia este imposibilă nefiind allocate resurse din buget etc.

Liderul forațiunii, Andrei Năstase a spus că Platforma Demnitate și Adevăr este din nou pusă în situația de a contesta la Curtea Constituțională, pe fond și pe procedură, mai multe legi votate de majoritatea din Parlamentul Republicii Moldova.

”Anomaliile legislative care frizează la modul real absurdul politic și procedural care se făptuiește astăzi în sediul Parlamentului Republicii s-au transformat în norme, iar parlamentarismul, pus între paranteze la nivel de definiție, este transformat în excepție”, a spus Năstase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?