Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Planurile UE de a aproviziona Moldova cu drone ridică semne de întrebare Rusiei

6 sep. 2022,, 16:00   Politică
3755 0

Planurile UE de a aproviziona Moldova cu drone ridică semne de întrebare Rusiei cu privire la adevăratele obiective ale unor astfel de acțiuni, în special pe fondul politicii ostile a Bruxelles-ului față de Moscova. Despre acest lucru a declarat ministrul adjunct de Externe, Andrei Rudenko, într-un interviu acordat RIA Novosti.

Andrei Rudenko a menționat că Rusia și-a exprimat în repetate rînduri "îngrijorarea cu privire la implicarea activă a Republicii Moldova, în strînsă cooperare cu structurile euro-atlantice, în sfera militară și tehnico-militară".

"Alocarea de către UE a unei sume de asistență aproape egală cu bugetul militar anual al țării pentru a acoperi costurile asociate cu furnizarea de echipamente militare neletale, inclusiv platforme mobile și drone, ridică întrebări serioase cu privire la adevăratele obiective ale unei astfel de politici, mai ales pe fundalul liniei deschis ostile a Bruxelles-ului față de Rusia”, a explicat ministrul adjunct de Externe al Rusiei.

Rudenko și-a exprimat îndoiala, spunînd că este puțin probabil ca o "creștere bruscă" a potențialului militar să consolideze Moldova, care își declară oficial statutul de stat neutru.

Anterior, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a reproșat Moldovei că nu dorește să poarte în dialog cu autoritățile transnistrene, spunînd că autoritățile moldovenești sînt cele care iau decizii "dictate de Statele Unite și Uniunea Europeană."

7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?