X 
Cutremure stiri: 508

Planurile lui Stoianoglo după ce a fost transferat sub control judiciar

10 dec. 2021,, 14:14   Politică
4319 5

Procurorul general suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo, după ce a aflat în ziua de joi, 9 decembrie curent, că a fost transferat sub control judiciar, a ieșit în fața susținătorilor săi de la Curtea de Apel Chișinău și le-a mulțumit, transmite noi.md cu referire la știri.

El a făcut primele declarații în stare de libertate și a dezvăluit presei că, în curând, urmează să-și viziteze mama.

Acum o zi, contactat telefonic de Realitatea.md, unul din avocații procurorului, Vasile Gafton, ne-a explicat că magistrații Curții de Apel Chișinău au admis recursul apărării și au anulat încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care, pe data de 3 decembrie, s-a decis prelungirea arestului la domiciliu cu încă 20 de zile, solicitat de procurorii anticorupție.

Odată ce a aflat decizia, Alexandr Stoianoglo a ieșit din instanța ierarhic superioară afară către susținători. A reiterat că dosarele în care este învinuit au fost fabricate politic pentru a fi scos din funcția pe care o deține în suspendare. „Sunt foarte emoționat. Voi mi-ați dat putere în acest moment dificil. Vă mulțumesc că sunteți aici, în ciuda ploii și înghețului”.

„Încă nu înțeleg ce am încălcat și ce am făcut. Ei investighează cazul de două luni. În afară de interogarea a doi martori și examinarea jurnalului meu, nu au făcut nimic. Dar mulțumesc că judecătorii m-au ascultat, cel puțin astăzi”.


Amintim că Alexandr Stoianoglo a fost reținut în data de 5 octombrie curent, iar când au expirat cele 72 de ore, acesta a fost plasat în arest la domiciliu.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав