X 

Planurile lui Alaiba în funcția de ministru: „Să poți comanda o pizza și să o plătești imediat online”

16 noi. 2022,, 21:41   Politică
2829 2

Deputatul PAS Dumitru Alaiba dă asigurări că, după investirea în funcția de ministru al Economiei, lucrurile în acest sistem se vor mișca cu mai multă energie.

„Am acceptat cu onoare propunerea doamnei Natalia Gavrilița PM de a prelua funcția de Ministru al Economiei. În cazul în care demersul va fi acceptat de doamna președintă Maia Sandu, o să mă mut la guvern după trei ani jumătate în parlament. Nu este deloc cea mai bună perioadă ca să devii responsabil pe economie, pentru că avem o situație economică precară și un viitor incert. Și pentru că minuni nu există. O să ne mișcăm cu multă energie, o să accelerăm procesele, o să triplăm eforturile.
Avem un munte de birocrație pe care trebuie să-l demontăm printr-un efort permanent de dereglementare. În toate domeniile. Avem un sistem fiscal complicat, un sistem de raportare greoi, și da, avem controale abuzive. Avem un aparat birocratic uneori prea departe de așteptările și necesitățile antreprenorilor.
O să eliminăm hîrțoage și proceduri depășite de timp. Cît mai multe și cît mai rapid”, a scris Alaiba pe pagina sa de Facebook, notează tv8.

Totodată, Dumitru Alaiba spune să va moderniza serviciile publice pentru antreprenori.

„O să digitalizăm TOT. Anume tot. Oamenii de afaceri nu trebuie să piardă timpul valoros interacționînd cu statul, ci să se concentreze pe dezvoltarea afacerii. O să încercăm să aducem investitori străini. Chiar dacă perioada nu este una sigură pentru ei. Trebuie să scoatem din umbră aproape jumătate din economia reală, să oferim suficiente motive miilor de antreprenori de care statul nu suspectează, să treacă pe alb. Să-și înregistreze o afacere, ca un prim pas. O să facilităm la maximum accesul la finanțare al antreprenorilor, o să le oferim produse care să răspundă necesităților lor. O să punem umărul ca să ajutăm antreprenorii să facă față crizei energetice și costurilor pe care le suportă din cauza războiului din Ucraina”, a mai menționat oficialul.

De asemenea, Alaiba spune că va pune la punct comerțul electronic.


„Vreau să ajungem și în Moldova la momentul în care să poți comanda o pizza online, și tot acolo, online, să o plătești imediat. Că e anul 2022 și noi tot umblăm cu cashul. Mai sînt multe, multe în listă. Avem oportunități pe care putem să le valorificăm, chiar și în perioada asta incertă prin care trecem.
Republica Moldova este condamnată să fie cea mai liberă, cea mai deschisă și cea mai eficientă energetic economie din regiune, parte a Uniunii Europene.

Doar asta poate aduce prosperitatea unei țări mici, fără acces la mare, fără resurse naturale. Știu că așteptările și nevoile sînt mari și știu că lumea vrea rezultate acum, nu în 2030. Dar știu și că nu toate vor fi rezolvate peste noapte. Însă promit: lucrurile care se pot întîmpla peste o săptămînă nu vor dura trei luni”, a subliniat deputatul.

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba va fi noul ministru al Economiei, asta după ce Sergiu Gaibu și-a dat demisia. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către prim-ministra Natalia Gavrilița.

2
1
0
0
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?