Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Plahotniuc sună personal judecătorii din Moldova și face presiuni - declarație

12 iun. 2020,, 12:30   Politică
3721 5

Președintele Igor Dodon spune că Vladimir Plahotniuc sună personal judecătorii din Moldova asupra cărora face presiuni de a lua decizii favorabile în dosarele penale în care este vizat, în caz contrar aceștia sînt amenințați cu răfuiala fizică.

Igor Dodon a declarat în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde” că a anunțat și partenerii externi despre presiunea la care sînt supuși judecătorii și procurorii pentru a tergiversa examinarea dosarului lui Plahotniuc și i-a îndemnat să ia atitudine față de aceste fărădelegi.

”De ce aici nu faceți gălăgie, domnilor ambasadori UE, SUA? Spuneți că guvernarea nu știu ce face, dar de ce nu vedeți cînd bandiții fac chestia asta? Procurorii și judecătorii se tem, cer pază, pentru că le spun: ori iei 500 de mii ca să iei decizia ca să-l aperi pe Plahotniuc, ori îți vom rupe gîtul. Iată ce se întîmplă în justiția moldovenească”, a declarat Dodon.

Președintele s-a adresat către toți judecătorii și procurorii onești să nu le fie frică, ci să acționeze conform legii. În opinia lui Dodon, judecătorii și procurorii care încă mai apără interesele lui Plahotniuc trebuie să fie lipsiți de imunitate și puși la pușcărie.

”Altfel nu vom face regulă. Ei sînt ca țariocii. Îi sună personal Plahotniuc și le spune că, în curînd se va întoarce, că s-a înțeles cu Maia Sandu, cu ambasadorul SUA. Și unii cred, cu toate că nici Maia Sandu nu știe despre asta, nici ambasadorul SUA. Uite așa vă manipulează”, a spus Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?