Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Plahotniuc sponsorizează lovitura de stat din Belarus

26 aug. 2020,, 14:05   Politică
7245 9

Una dintre cele mai cunoscute și populare canaluri Telegram rusești - "Незыгарь" a publicat o informație senzațională, care demonstrează faptul că ex-președintele Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc continuă să supravegheze schemele criminale internaționale și, de asemenea, sponsorizează pregătirea militanților pentru opoziția belarusă, care desfășoară în aceste zile acțiuni de protest împotriva rezultatelor alegerilor președintelui țării, care au avut loc pe 9 august, scrie cenzura.md.

Unul dintre sponsorii ancorați ai taberelor de pregătire a grupurilor tactice de diversiune din Transcarpatia, Mucacevo, Lvov și Belostoka este Vladimir Plahotniuc, acum cardinalul gri al Moldovei, care se ascunde în SUA de ancheta a patru țări.

În mini poligoanele legitime cu machete ale obiectelor tipizate ale infrastructurii de stat din Minsk, în mărime naturală, se află 450 de luptători în componența echipelor naționale alcătuite din cîte 25 persoane.

Luptătorii au fost instruiți să provoace stări de spirit reactive în societatea stradală, să treacă rapid la faza acută a confruntării stradale cu miliția bine dotată, Omonul și paza prezidențială.

Pe teritoriul Ucrainei, interesele lui Plahotniuc sînt reprezentate de un grup din 4 persoane și de Petro Poroșenko personal.


Unul dintre principalele puncte de pe harta rutieră de împăcare a lui Vladimir Zelenski cu Petru Poroșenko, cu medierea directă a lui Rinat Ahmetov, care a devenit garant al tranzacției, a fost condiția a păstra tranzitul contrabandei din porturile ucrainești și în continuare în UE, țările Baltice și Balcani.

Lunar, pe conturile controlate de familia soției lui Vladimir Zelenski în Austria și Italia, Plahotniuc transferă € 12-20 milioane pentru circulația fluxurilor de arme, droguri, specii valoroase de lemn, piese auto și produse din tutun și alcool.

În 2019/2020 aceste conturi au fost umplute cu €123 de milioane de euro, după care, în baza a diferitor contractele de la consultanță pînă la prelegeri video în perioada pandemiei, acești bani au ajuns la Vladimir Zelenski pe contul său personal de la banca Chase Manhattan Bank din New York.
Întreruperile și pauzele de 2-3 zilne în tranzitul de mărfuri a tensionat foarte mult partea ucraineană a canalului de contrabandă și a forțat Kievul să muște în mod public Minskul.

Mărimea contribuției lunare a lui Plahotniuc pentru întreținerea bazelor pregătitoare îl costă pe Vladimir Plahotniuc € 15-25 milioane, acesta fiind prețul pentru loialitatea pentru Washington și torpilarea procesului de extrădare.

Prețul pentru negăsirea motivelor pentru reținerea și extrădarea politicianului moldovean, cererea Interpolului, l-a costat pe fostul șef al PDM 30 de milioane de dolari, tranferate în criptovalută pe conturile a trei angajați de rang înalt ai sediului Interpol din Republica Dominicană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?