Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

„Plahotniuc și Șor ar trebui scuturați bine”. Popșoi, despre furtul miliardului (VIDEO)

18 aug. 2019,, 12:45   Politică
4543 0

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, consideră că va fi foarte greu de întors banii furați din băncile moldovenești.

El și-a împărtășit opinia în cadrul emisiunii „Glavnoe” de pe TVC21.

„Principala și cea mai corectă metodă este să găsim banii, să-i luăm de la cei care i-au furat și să acoperim găurile, acesta este cel mai ușor lucru. Există un mic „dar”: acești bani și urmele lor s-au pierdut, au trecut cinci ani. Noi am discutat cu reprezentanții Kroll și, probabil, organele noastre de drept vor confirma că este foarte greu să găsești acești bani după cinci ani, cînd totul a fost deja vîndut, iar activele au trecut prin zeci de offshore-uri. Ar fi mult mai ușor ca de la Plahotniuc și Șor, acei care au fost implicați, să fie confiscată averea, iar cu acești bani să fie acoperită gaura. Dar Șor a vîndut totul, Plahotniuc anul trecut a început să-și scrie activele pe numele altor persoane, așa că, din punct de vedere juridic, problema este foarte, foarte mare. Cel mai ușor și corect ar fi să-i luăm pe Plahotniuc și Șor și să-i scuturăm bine, ca din ei să cadă acest miliard. Filat și Platon își ispășesc deja pedeapsa, din ei nu au fost scuturați toți banii, dar ceva au scuturat, deși pînă la un miliard mai este mult. Dacă ar fi atît de simplu, atunci s-ar fi făcut deja acest lucru”, a declarat Mihai Popșoi.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?