X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1414

Plahotniuc și jocurile de noroc: Procuratura a deschis un proces penal

22 oct. 2020,, 09:35   Politică
4793 0

Vlad Plahotniuc a instituit monopolul în domeniul jocurilor de noroc. Procuratura Generală a deschis un proces penal în cadrul căreia stabilește persoanele implicate, însă, preliminar, ar fi vorba în special de factori de decizie din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI) și ai Agenției Proprietăți Publice (APP).

Anunțul a fost făcut de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, în dimineața de joi, 22 octombrie 2020, referindu-se la anii 2016, 2017, 2018 și 2019.

„Raportînd încasările din anii 2014 – 2015 la acest compartiment, rezultă că, pentru anii 2017-2019, bugetul public a ratat venituri de circa 400 milioane de lei. Astfel, direcționarea mijloacelor financiare acumulate sub formă de taxe și impozite din activitatea jocurilor de noroc pînă la instituirea monopolului de stat în domeniul dat, erau suficiente pentru dezvoltarea sectorului doar de către Loteria Națională a Moldovei, fără cedarea unei cote importante din venituri partenerilor privați”, a declarat Stoianoglo.

Potrivit Procuraturii, în rezultatul acestui parteneriat public-privat, circa 65 de companii autohtone și-au stopat activitatea, mii de oameni au rămas fără locuri de muncă, zeci de companii și persoane au fost ilegal trase la răspundere penală, zeci de întreprinderi își revendică pînă în prezent de la Ministerul Finanțelor despăgubirile estimate la milioane de lei în legătură cu sistarea licențelor, pe care le-au plătit în avans.

„În același timp, firmele cu ”afacere privilegiată” achită milioane de lei pentru a-și face publicitate la posturile radio și TV, afiliate cetățeanului Plahotniuc. Acestea sînt rezultatele reale ale acelui parteneriat public-privat. Procurorii întreprind o serie de acțiuni de urmărire penală pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a tuturor celor implicați în această schemă criminală”, a adăugat procurorul general.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав