Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Plahotniuc s-a întîlnit cu un congresman american

5 apr. 2018,, 11:46   Politică
4068 8

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a avut o întrevedere cu congresmanul William Ballard Hurd, membru al Camerei Reprezentanţilor din partea statului Texas, SUA, notează Noi.md.

Părțile au discutat despre consolidarea relaţiilor moldo-americane şi despre activizarea dialogului strategic dintre SUA şi Republica Moldova. Vlad Plahotniuc a prezentat rezultatele obţinute de guvernare în ultimii doi ani, măsurile luate pentru întărirea instituţiilor şi pentru combaterea corupţiei, dar a expus și viziunea coaliției asupra situaţiei geopolitice din Estul Europei.

Potrivit unei declarații emise de PD, congresmanul Will Hurd a apreciat eforturile Republicii Moldova pe drumul apropierii de Vest şi reformele interne privind securitatea Moldovei. El a afirmat că Rusia reprezintă o preocupare pentru Statele Unite, exprimînd, de asemenea, regretul că acordurile internaţionale privind regiunea transnistreană nu au fost respectate de către Federaţia Rusă. În acelaşi timp, congresmanul a salutat progresul înregistrat în reglementarea transnistreană.

La final, Vlad Plahotniuc i-a invitat pe oamenii de afaceri americani să investească în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?