X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Plahotniuc s-a întîlnit cu o delegație de politicieni români

3 mar. 2018,, 11:27   Politică
4561 7

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, s-a întîlnit cu europarlamentarul Andi Cristea, președinte al delegației la Comisia parlamentară de asociere UE-RM, și cu Titus Corlățean, senator român, informează Noi.md.

În cadrul discuțiilor, Andi Cristea și-a exprimat încrederea că și după scrutinul parlamentar din toamnă, Republica Moldova va fi condusă de o guvernare proeuropeană. „Ne dorim continuarea vectorului european de dezvoltare a Republicii Moldova. Puteţi să contaţi pe sprijinul nostru”, a menționat Cristea.

Europarlamentarul a salutat dialogul la nivel înalt, care a avut loc vineri la Chișinău și a încurajat colaborarea Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei. „Republica Moldova împreună cu Ucraina şi Georgia au reuşit să se detaşeze în cadrul Parteneriatului Estic şi, dat fiind că este nivelul necesar de ambiţie politică, să se apropie de ceea ce înseamnă conturarea unui viitor european ca apartenenţă la Uniunea Europeană”, a menționat Andi Cristea.

La rîndul său, Vlad Plahotniuc, a abordat în cadrul întîlnirii planurile europene ale Republicii Moldova din perspectiva reformelor și rezultatelor concrete pe care coaliția de guvernare le livrează pentru cetățeni. În același timp, Vlad Plahotniuc a mulțumit, în numele PDM, pentru interesul constant al României față de Republica Moldova și pentru faptul că țara vecină își folosește poziția pentru a ajuta Moldova la Bruxelles.

„Noi am simţit sprijinul şi suportul, umărul României atunci cînd ne-a fost cel mai greu. Asta nu se uită. Probabil că în 2016 România era singura care mai credea în Moldova. E important pentru noi şi apreciem suportul pe care ni-l oferiți”, a declarat Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?