Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Plahotniuc s-a întîlnit cu James Pettit

20 sep. 2018,, 08:21   Politică
5886 0

Președintele PDM Vlad Plahotniuc l-a primit miercuri după-amiază la sediul central al partidului pe Excelența Sa James Pettit, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, înainte de încheierea misiunii sale în Republica Moldova.

Liderul democrat i-a mulțumit ambasadorului american pentru colaborarea bună avută în perioada celor trei ani de mandat ai domniei sale. „Statele Unite sînt un bun partener al Republicii Moldova, iar buna relație dintre Moldova și SUA se datorează inclusiv dumneavoastră”, a afirmat Plahotniuc în cadrul întîlnirii.

Referindu-se la activitatea partidului, Vlad Plahotniuc a accentuat în fața ambasadorului american orientarea pro-Moldova a PDM, dezvoltarea țării după modelul occidental, în beneficiul moldovenilor, adăugînd că dorința PDM este aceea ca cetățenii să evalueze activitatea partidului după reformele și rezultatele concrete obținute. În finalul discuției, președintele PDM i-a urat succes lui James Pettit în activitatea viitoare.

Ambasadorul James Pettit a apreciat viziunea pro-Moldova a PDM, considerînd-o o „abordare corectă”. „Scopul comun este îmbunătățirea vieții cetățenilor moldoveni”, a spus apoi ambasadorul american vorbind despre colaborarea dintre SUA și Republica Moldova.

„Felicitări pentru creșterea economică - e o creștere semnificativă. Multe probleme se vor rezolva în Moldova dacă economia va crește în continuare”, a spus diplomatul american. El a accentuat de asemenea faptul că SUA vor susține și pe mai departe Republica Moldova.

Mandatul ambasadorului James Pettit la Chișinău se va încheia în următoarele săptămîni, iar succesorul său, Derek J. Hogan, va sosi în Republica Moldova în cursul lunii octombrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?