Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

"Plahotniuc personal a dat ordin". Grigorie Novac despre întîlnirea liderului PD cu militarii

26 iul. 2019,, 15:20   Politică
9882 7

Potrivit deputatului socialist, înainte de plecarea sa din țară, Vladimir Plahotniuc a dat ordin militarilor să nu-l recunoacă pe noul ministru al Apărării, informează eNews.

Grigore Novac a spus că are informații că la 9 iunie Vladimir Plahotniuc a fost la Ministerul Apărării și a dat armatei moldovenești unele instrucțiuni. Deputatul PSRMa adus acest caz ca exemplu de uzurpare a puterii de către oligarhul fugar, vorbind în cadrul emisiunii "Дело принципа" de pe canalul "Accent TV":

”Am revăzut evenimentele... Acest exemplu cu siguranță nu va dăuna investigației, pentru că i-am auzit deja pe cei care trebuie. Pe 9 iunie, la ora 19.00, Plahotniuc personal a mers la Ministerul Apărării, la Statul General (în forțele armate ale Moldovei, nu există nici o structură, precum Statul General, există Stat Major al Armatei Naționale a Republicii Moldova. Aceste structuri au diferite sarcini și competențe, - Nota eNews) și a ordonat să nu lase noii miniștri și deputații din majoritatea parlamentară pe teritoriul Ministerului Apărării. În special, accentul a fost pus pe noul ministru - Voicu. Adică- să nu-i recunoască în nici un fel și să nu le îndeplinească ordinele. Ne punem întrebarea – în ce calitate a mers el acolo? Și a dat instrucțiuni... El este același deputat ca și mine și ceilalți... În ce calitate a dat el aceste ordine acolo? A vorbit despre politică... Ministerul Apărării este dincolo de politică. El ar trebui să rămînă întotdeauna în afara politicii. Acesta este doar unul dintre exemple”, a declarat deputatul PSRM, Grigore Novac.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?