X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Plahotniuc nu va putea scăpa de justiție nici dacă are garanții de la Trump sau Merkel - declarație

11 oct. 2019,, 16:43   Politică
4538 3

Fostul lider al PD, Vlad Plahotniuc, nu va putea scăpa de răspundere penală nici dacă va obține garanții de la liderii mondiali, precum că nu va fi deferit justiției.

Cel puțin așa spune fostul democrat Andrei Popov, făcînd referire la discuția pe care a avut-o cu un diplomat britanic.

„Se vorbea că Plahotniuc e atît de abil și are atîția oameni interpuși, încît nu lasă urme și nu-l poți prinde cu mîța-n sac”, a menționat Andrei Popov în cadrul emisiunii Puterea a patra de la N4.

Însă, acest lucru nu îl va ajuta pe Vlad Plahotniuc să se eschiveze de la răspundere, dacă justiția din Moldova îl va găsi vinovat în dosarul de spălare de bani în proporții deosebit de mari, în care figurează ca învinuit. „În 2016 am fost la Londra și am vorbit cu un diplomat britanic și acesta îmi spunea că dreptul internațional a evoluat atît de mult în ultimii 30 de ani, e atît de invaziv încît este practic imposibil, cu excepția unor cazuri extreme, în care domnul Plahotniuc nu se încadrează, ca cineva în lumea modernă să îți ofere garanții. Și dacă în țara ta de origine se pornește un dosar și el nu este tratat ca unul politic și rechizitoriul este construit corect, nu poți scăpa nici dacă ai garanții de la Trump, nici de la Merkel nici de la nimeni”, a precizat Andrei Popov.

Potrivit diplomatului, totul depinde de felul în care procurorii vor construi rechizitoriul pe cazul lui Vlad Plahotniuc. „Oamenii așteaptă. Plecarea lui Vlad Plahotniuc pe 14 iunie a decepționat, a șocat multă lume. El doar și-a construit această imagine de macho atotputernic, care ca pisica mereu cade în picioare. Chiar dacă i-a reușit și cu Voronin și cu Narîșkin, și cu Nuland, și cu Filat, și cu Lupu, și cu anularea alegerilor lui Nătase, și cu votul mixt și de multe ori s-a angajat în niște acțiuni riscante și i-au reușit. Asta i-a jucat festa”, a conchis Popov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?