COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Plahotniuc nu se mai află în SUA. Unde ar fi plecat fostul lider PD (VIDEO)

Fostul șef al PD, Vladimir Plahotniuc, învinuit de către procurori pe trei capete de acuzare, inclusiv „spălare de bani în proporții deosebit de mari”, a părăsit teritoriul Statelor Unite.

Conform autorităților vamale americane, Plahotniuc a zburat din orașul Miami pe 28 august curent. Mai multe voci de la Chișinău afirmă că Plahotniuc s-ar afla în Turcia, scrie jurnal.md.

Pentru a verifica istoricul călătoriilor lui Vladimir Plahotniuc pe teritoriul american, am introdus numele și prenumele acestuia, data nașterii și seria pașaportului său, care a devenit public după scandalul izbucnit toamna trecută privind dubla identitate a fostului șef al PD. Astfel din datele publice prezentate de autoritățile americane, vedem că Vladimir Plahotniuc o părăsit orașul Miami la data de 28 august curent. Destinația nu este precizată.

De menționat că în luna martie curent, Ambasada Statelor Unite la Chișinău a informat că Vladimir Plahotniuc se află pe teritoriul american, fiind supus „procedurilor administrative de deportare”.

Între timp, primarul de Bălți, Renato Usatîi, afirmă că Plahotniuc se află în Turcia. Într-un mesaj publicat luni, la 3 dimineața, Usatîi spune că fostul lider al PD a ajuns la Istanbul pe data de 10 septembrie.


Usatîi spune că Plahotniuc ar fi încercat de cîteva ori să intre în Uniunea Europeană, deoarece nu se mai poate întoarce în Statele Unite.

Fostul șef al PD nu este de găsit la telefon, iar avocatul lui, Lucian Rogac, spune că Plahotniuc nu se află la Istanbul.

Între timp, unele surse ale Jurnal TV afirmă că Vladimir Plahotniuc ar fi ajuns la Istanbul cu o cursă aeriană din București. Acesta ar fi fost surprins la Aeroportul Otopeni.

Mai mult, Plahotniuc s-ar fi întîlnit la Istanbul, în prima jumătate a lunii septembrie, cu liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu, și cu deputatul aceleași formațiuni, Vladimir Cebotari. Contactat de Jurnal TV, Cebotari a confirmat că pe parcursul lunii septembrie a fost de cîteva ori la Istanbul, însă a negat faptul că s-ar fi întîlnit cu Plahotniuc. Andrian Candu nu a fost de găsit la telefon.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load